+ 385 48 62 45 85

Novosti

MALA ŠKOLA RUKOMETA OŠ GOLA

U ove dane, kada svi pratimo Svjetsko rukometno prvenstvo i našu reprezentaciju, predstavljamo školu u našoj županiji u kojoj je krenula lijepa rukometna priča. To je OŠ Gola.
Da u OŠ Gola, vlada veliki interes za rukometom vidjelo se već početkom ove školske godine kada je, na nivou škole, odlučeno da će Hrvatski olimpijski dan, dan kada se promiče važnost bavljenja sportom, obilježiti u znaku rukometa.

Toga dana, na poziv ravnateljice OŠ Gola, Violete Pranjić, a prema ranijem dogovoru, u OŠ Gola došli su treneri i igračice najtrofejnijeg, hrvatskog ženskog rukometnog kluba, Rukometnog kluba Podravka Vegeta. Cilj susreta bio je popularizacija rukometa među najmlađima. Nakon provedene animacije trenera RK Podravka Vegeta, trećina učenika nižih razreda OŠ Gola, prijavila se za Malu školu rukometa, odnosno njih 23. Početni cilj je ostvaren i krenulo se s treninzima koji se odvijaju 3 puta tjedno, a vodi ih učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Gola, Sanja Šandrovčan.

U utorak 17. siječnja 2023.g. održan je sastanak s malim rukometašima i njihovim roditeljima, na kojem su svi prisutni dobili osnovne informacije u kojem smjeru ide Mala škola rukometa OŠ Gola. Sastanku su osim ravnateljice OŠ Gola, Violete Pranjić prisustvovali i tajnik Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, gospodin Dieter Benotić, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture i trenerica Sanja Šandrovčan te načelnik Općine Gola, dr. Stjepan Milinković.

Tajnik Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, gospodin Dieter Benotić naglasio je kako je Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije donio Srednjoročni plan i program rada za razdoblje 2021- 2025. godine te je isti prihvaćen na skupštini Hrvatskog rukometnog Saveza, a prihvaćen je i na našoj županiji. Srednjoročnim planom predviđa  se snažniji razvoj rukometnog sporta na nivou naše Županije. U sklopu navedenog provodi se PROJEKT mini rukometa u osnovnim školama županije i to na području Koprivnice, Đurđevca i Križevaca. Posebice u sredinama koje imaju sportske dvorane ( osnovne škole u Koprivnici, OŠ GOLA, OŠ KRIŽEVCI, OŠ ĐURĐEVAC).

Za sada se projekt provodi u osnovnim školama Koprivnice te u OŠ Gola. U OŠ GOLA  smo naišli na veliku prihvaćenost, suradnju i zainteresiranost ravnateljice Violete Pranjić, načelnika dr. Stjepana Milinkovića te trenerice Sanje Šandrovčan.

Načelnik, dr. Stjepan Milinković pozdravio je pokretanje Male škole rukometa te naglasio kako je izuzetno zadovoljan što se krenulo s najmlađima,  jer je mjesto Gola ranijih godina imalo dobro i kvalitetno organiziran Rukometni klub te se svi nadamo njegovom ponovnom  oživljavanju, kada stasaju današnji polaznici škole MINI RUKOMETA.


Općina Gola je osigurala sredstva kojim je škola kupila golove i rukometne lopte za svakog polaznika, dok  RS KKŽ stimulira rad trenerice.

Ravnateljica OŠ Gola, Violeta Pranjić, zahvalila je Rukometnom savezu Koprivničko-križevačke županije na podršci i uspješnoj suradnji te načelniku Općine Gola, dr. Stjepanu Milinkoviću na svemu što čini za našu školu i naše učenike. Roditelje je zamolila za podršku, za motivaciju svojoj djeci te za strpljenje. Sada su već pomalo svi nestrpljivi i jedva čekaju prva natjecanja kako bi mogli odmjeriti svoja stečena znanja i vještine. Kako je i trenerica Sanja rekla, treba još puno rada, ali već sada su vidljivi pomaci u odnosu na početak treniranja.

Ravnateljica je obećala kako će ovogodišnji Sportski dan, koji je prema Godišnjem planu i programu rada OŠ Gola, 12.6.2023.g. obilježiti u znaku rukometa te će dogovoriti prve utakmice naših malih rukometaša. Do tada će biti gotovo i novo, vanjsko sportsko igralište OŠ Gola koje će također biti od velike koristi.

 

Ostale novosti

 • RK PODRAVKA VEGETA S.D.D.
  Koprivnica

 • ŽRK KTC
  Križevci

 • RK ĐURĐEVAC
  Đurđevac

 • ŽRK KALINOVAC
  Kalinovac

 • ŽRK MLADOST
  Kloštar Podravski

 • RK KOPRIVNICA HANGAR 18
  Koprivnica

 • RK KTC
  Križevci

 • RK GOLA
  Gola

Partneri