Hrvatske državnosti 7, 48000 Koprivnica

+385 95 9999 535

rs.koprivnica@hrs.hr

2023 IHF MEN’S YOUTH (U19) WORLD CHAMPIONSHIP – Croatia

Posted by

Hrvatska muška mlađa juniorska reprezentacija pod ravnanjem izbornika Kreše Ivankovića i njegovih suradnika, polako privodi kraju gotovo jednomjesečne pripreme za Svjetsko prvenstvo kojem je Hrvatska domaćin od 02. – 13. kolovoza 2023. godine. Nakon Ludbrega i Preloga u kojima su obavljene dvije početne faze priprema, domaćin treće i završne je Varaždin. 
U ovoj fazi planirana su i tri prijateljska susreta koja bi trebala dati jasnu sliku koliko je Hrvatska spremna za natjecanje. Prvi susret već je odigran sinoć protiv Maroka i naši mladići su ga riješili bez većih poteškoća te slavili 33:26. Sljedeća dva bit će puno ozbiljnija jer suparnik je Egipat. Ti su susreti na rasporedu 28. i 29. srpnja i zatvoreni su za javnost.
Bez obzira na ishode tih provjera, Hrvatska je  spremna i s nestrpljenjem odbrojava dane do početka natjecanja. Ono što je najvažnije, izbornik ima na raspolaganju sve igrače koje je pozvao. Drugim riječima, nitko se na žali na ozljede, nema ni bolesti. Atmosfera na treningu je sjajna, izrazito poticajna. I svi će gotovo u glas reći, ne osjećamo nikakav pritisak, samo ponos jer smo domaćini Prvenstva.
Alžir, Ruanda i Portugal suparnici su u prvom dijelu natjecanja. Skupina je to u kojoj će tražiti maksimalni učinak, da bi se u drugu fazu prenijela dva boda. O tom drugom krugu za sada nitko ne želi previše pričati. Plan je da se ide utakmicu po utakmicu. Cilj je naravno kao i uvijek medalja, ali put do nje izrazito je dugačak, težak i zahtjevan.
Inače, gradovi domaćini su spremni. Dvorane u Opatiji, Rijeci, Koprivnici i Varaždinu upravo se uređuju. Postavljaju se nove, izuzetno lijepe podloge, novi semafori, zapisnički stolovi, VIP i press lože, drugim riječima brandiraju se cijeli prostori i dotjeruju posljednji detalji. Tijekom vikenda slijedi obuka statističara, volontera, isprobavanje podloga. Do srijede 2. kolovoza i 13.00 sati kad počinju susreti Portugala i Ruande u Varaždinu, odnosno Njemačke i Saudijske Arabije u Opatiji u 13. 00 sati, sve mora biti savršeno pripremljeno. I ne sumnjamo da hoće, jer Hrvatska ima jako puno iskustva u organizaciji velikih rukometnih natjecanja.
Ono što nam još treba su dobro popunjene tribine zdanja u Opatiji, Rijeci, Koprivnici i Varaždinu. Ulaznice su u prodaji već 20-tak dana i mogu se još uvijek kupiti putem linka www.ulaznice.hr . Cijena jednodnevne karte u prvoj i drugoj fazi je 10 eura. Za taj novac možete pogledati čak četiri susreta dana. Posljednja tri dana u Varaždinu cijena je 15 eura, a samo finale 20 eura.

U19 IHF SP: SKUPINA A
02.08.2023. – 19.30 HRVATSKA – ALŽIR
04.08.2023. – 19.30 HRVATSKA – RUANDA
05.08.2023. – 19.30 HRVATSKA – PORTUGAL

RASPORED PO GRUPAMA:
Group A: POR, CRO, RWA, ALG
Group B: HUN, SLO, MAR, NZL
Group C: EGY, ISL, JPN, CZE
Group D: ESP, KOR, BRA, BRN
Group E: DEN, AUT, CHI, MEX
Group F: NOR, MNE, MKD, GEO
Group G: GER, ARG, KSA, USA
Group H: SWE, FAR, IRI, BDI