Hrvatske državnosti 7, 48000 Koprivnica

+385 95 9999 535

rs.koprivnica@hrs.hr

O savezu


Povijest


Savez je osnovan u studenome 1954. pod nazivom Rukometni podsavez Koprivnica.
1959. godine mijenja se naziv u Kotarski rukometni podsavez Koprivnica, dok već 1962. godine mijenja naziv u Općinski rukometni odbor Koprivnica.
Dana 24.ožujka 1995. utemeljen je RUKOMETNI SAVEZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE, koji koordinira radom klubova sa područja Koprivničko-križevačke županije.

Savez danas

Danas je u Savez udruženo 5 rukometnih klubova sa područja Koprivničko-križevačke županije, od kojih tri ženska i dva muška kluba, te dvije udruge trenera i sudaca.
– RK ĐURĐEVAC, Đurđevac
– RK KOPRIVNICA Koprivnica
– RK KTC KRIŽEVCI, Križevci
– RK PODRAVKA-VEGETA s.d.d., Koprivnica
– ŽRK RADNIK KRIŽEVCI, Križevci
– ZRSKKŽ – Zbor rukometnih sudaca Koprivničko-križevačke županije
– URTKKŽ – Udruga rukometnih trenera Koprivničko-križevačke županije

Klubovi okupljaju više od 150 rukometaša i 300 rukometašica, Zbor sudaca čini 20-tak članova, te Udrugu trenera čini 15-tak članova.


Uloga saveza

Ciljevi

Promocija i razvoj rukometa u svim sredinama Koprivničko-križevačke županije. Pomoć klubovima i zborovima oko potencijalnih problema u radu. Osnovni zadaci Rukometnog sveza Koprivničko-križevačke županije regulirani su kroz Zakon o sportu i Statut Hrvatskog rukometnog saveza Hrvatske.

Alati

Provođenje animacije u sredinama s ciljem pokretanja i organiziranja rukometnih klubova i natjecanja. Nosioci razvoja, rad i djelovanja su klubovi, a Savez će svojim aktivnostima na području Koprivničko-križevačke županije pomoći takovom razvoju. Osnovna potpora i pomoć odnositi će se u organizaciji rada sa mlađim uzrastima kroz suradnju sa institucijama koje se bave tim radom, a to su prvenstveno Osnovne i Srednje škole. Isto tako suradnja je moguća i sa institucijama koje su sukladno Zakonu o obrazovanju uključene u takav rad.


Ustroj saveza

PREDSJEDNICA: Nataša Tetec
POTPREDSJEDNIK: Srećko Rešetar, RK „KTC“ Križevci
ČLANOVI UO: 
Zvonimir Cahunek, RK Koprivnica, Koprivnica
Vlatka Mihoci, RK Podravka-Vegeta, Koprivnica
Krunoslav Pantelić, RK Đurđevac, Đurđevac

TAJNIK: Marko Sinković, Koprivnica

NADZORNI ODBOR: 
Anđelko Nervo, ŽRK Radnik, Križevci
Ivana Koren, Zbor sudaca KKŽ, Koprivnica
Antonio Pranjić, Zbor trenera KKŽ, Koprivnica